seminte romanesti de legume

   "Am 68 de ani si de mai bine de 30 de ani ma ocup de legume. Toate semintele sint soiuri pe care le cultiv de mai multi ani in conditii 90% bio. Semintele sint din soiuri vechi (peste 90% din secolul trecut) si le obtin prin schimburi de seminte atit in tara cit si in europa (franta, grecia, unde anual se organizeaza intilniri unde facem schimb de seminte) Semintele sint scoase manual, si sint setrilizate intr-o solutie de 1% permanganat de potasiu, tratate cu BIONAT pentru o germinatie si o rasarire mai uniforma. (de aici si culoarea maronie a semintelor) BIONATUL este un produs din extract de plante.La urma sint trecute prin pudra de talc pentru apreveni lipirea intre ele. Legumele obtinute din aceste seminte (fiind soiuri nu hibrizi) nu dau o productivitate extaordinarde mare cum dau hibrizii F1 dar rosia are gust adevarat de rosie iar ardelul miroase a ardel (incercati sa mirositi un ardel de pe o taraba si o sa va convingeti) De ani de zile nu mai folosesc nici un fel de ingrasamint chimic numai gunoi de grajd inainte de arat si must de  balegar pentru udat din momentul in care apare prima floare, zeama de urzica care contine mult azot si ceai de coada calului ca si tratament preventiv. Singurul tratament pe care il aplic in cazuri exceptionale, este stropitul contra manei, cu fungicide care se gasesc in comert si asta pentru ca le cultiv in aer liber nu in solar (si asta recomand si celor care vor sa se apuce de gradinarit). Legumele coapte la lumina directa a soarelui au alt gust fata de cele din sere s-au solar unde lumina este filtrata de sticla s-au polietilena). Daca doriti  mai multe detalii trimiteti e-mail la valicucu2006@yahoo.com  Pentru mai multe detalii cu poze al fiecarui soi cautati albumele foto: valicucu2006.sunphoto.ro"                                                                                                                                                                         Pentru a vedea toate  produsele, dati clic pe categoria 1 TOMATE s-au categoria 2  si apoi clic pe fiecare produs din pagina. 


      Din nefericire, tatăl meu, nu mai este printre noi. Dar pasiunea și dragostea lui pentru legumele și semințele bio, vor fi duse mai departe. 

      Împreună cu mama mea, vom continua sa producem semințe bio, prin aceleași metode pe care le folosea tatăl meu. Deocamdată stocul este limitat, ca dealtfel  și numărul de soiuri. Dar în curând sper să avem din nou cel puțin tot atâtea produse, ca și in anii trecuti.